Als student heb je vaak naast je studie een bijbaantje om je studie te bekostigen. Hoe mooi is het dan als dat baantje aansluit bij je opleiding. Elk bijbaantje is nuttig en doe je werkervaring op. Je leert namelijk hoe de werkvloer eruit ziet. Het blijkt dat studenten die werkervaring opdoen tijdens hun opleiding na het afstuderen makkelijker een baan vinden.
Een bijbaantje is vaak het begin van je professionele netwerk. Je leert mensen kennen, zeker als je als filmstudent mee kan werken bij televisie of filmproducties. Elke connectie kan je in het vervolg van je carriere weer verder helpen.

Het grootste voordeel is wellicht dat je niet als starter op de markt komt, maar meteen al een goed gevuld portfolio kan laten zien, door de opdrachten die je voor Studenten Film Crew kunt uitvoeren.

Let wel op dat er een maximumbedrag is dat je mag verdienen om je studiefinanciering te kunnen behouden. Als je meer verdient, moet je je ontvangen studiefinanciering (gedeeltelijk) terugbetalen en per maand een bedrag betalen voor je OV-chipkaart. Natuurlijk is het bedrag dat je moet terugbetalen nooit hoger dan wat je in het betreffende kalenderjaar aan beurs en aanvullende beurs hebt ontvangen. Meer en de laatste informatie hierover vind je op de website van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs): www.duo.nl